Ridhjälp

Othello

Jag frågade syrran om hon kunde komma och rida Othello när vi är på fastlandet. Tyvärr hade hon fullt upp hela helgen. Hon kommer i morgon och rider med mig i stället. Då får jag två hästar motionerade innan jag åker för att ha lektioner för mina elever.

I dag fick Othello ett galopp pass på vallen. Han känns inte riktigt så framåt som han brukar vara kanske blir det bra att han vilar i helgen ändå. Jag ska försöka hinna rida honom alla dagar fram till torsdagen när vi åker till fastlandet. I kväll fick han en ordentlig ryktning efter ridpasset. Stöven lägger sig och kliar under täckena så här års. Han blev blank och fin.

I år slipper Othello klippning. Han ska ju bara gå en tävling till innan vinter vila. Då känns det rätt onödigt att klippa honom. Om det behövs så klipper jag honom när det är dags att träna inför nästa säsong igen. Kanske i februari skulle jag tro om han är bra i hullet som han är nu. Faller han ur så får han behålla vinter kostymen.

I morgon är det min sista dag på praktiken. Jag har bara några dagar på mig att sammanställa allt som ska sägas till på torsdag då det är examination.  Onsdagen lär börja med ridning, sedan plugg resten av dagen! I dag och i morgon lär jag inte vara alt för effektiv när det gäller plugget. Känner att min självdisciplin tryter när det gäller pluggandet just nu. Det kommer och går i vågor.  

  • 53 visningar

Gillar