Redan här

Så var tisdagen redan slut!

Ares hade tydligen ont i magen på förmiddagen. Linnéa hittade honom liggandes i hagen. Emil va som tur var hemma och kunde gå med honom en stund. När jag kom hem mådde han bra igen.

Jag fixade stallet och sedan började jag med att sätta igång lady igen. De första passen efter lite längre vila brukar bli longering. Jag longerar alltid utan inspänning. Vill jag jobba hästen från marken gör jag det i töm. När jag longerar handlar det om att få igång hästens kropp lite lätt utan ryttare. Jag tittar på hästens välbefinnande. Går den med huvudet inåt eller utåt på något vis, hur är övertrampet, rör den sig jämt och hur rör sig ryggen, korset och steglängden. Verkar den spänd eller ojämn? Jag nöjer mig med att hästen börjar slappna av lite. Det handlar mest om att jag vill få en bild av hur hästen mår.

Lady kommer longeras i morgon och på torsdag, sedan rider jag henne i helgen. Jag börjar alltid försiktigt med henne eftersom jag vet att hennes slemhinnor i näsan är känsliga för kall luft.

Ares fick också gå i linan, bara för att vara säker på att han höll igång magen innan han gick in för natten. Han va pigg och skuttade runt lite, men i början lät det som om han hade mycket luft i magen. Jag hoppas inte att han får ont i magen igen. Han och de andra hästarna har fått lite olja i maten för att smörja magen lite.

Emil red kandido i sina ny lagade stövlar. De gick sönder efter första ridpasset. Suck, jag är inte nöjd med lagningen av min dragkedja heller. Nu måste vi hitta någon som kan laga dragkedjor på riktigt. ???

Dagen avslutades med cykel. Sänkte 3 mils tiden med 7 min. Det kändes bra! 🤨jag får snabba på lite!!


  • 128 visningar

Gillar

Kommentarer