Päls

Jaha jag hade kameran framme igår men jag orkade inte skriva när jag varvat ner här hemma. Jag tränade på gymet till kvart över nio och hade ridit fyra hästar innan dess.

Ares står absolut för stallets finaste svans. Det är den tjockaste svansen som jag haft på någon häst. Så lagom och så elegant ✨

Unghästarna har jag dräng i pälsglans och klippt svansarna så de slipper släpa runt i leran. De ser så ovårdade ut nu.

En bra fråga är om hästarna fäller snabbare med eller utan täcken? Inte en aning men våra hästar har gått utan täcken i över en vecka i det vackra vädret. Men ikväll åkte täcken på eftersom det väntas snö. Hästarna har stått och myst i solskenet och kliat varandra.

Lady såg ut såhär igår när jag hämtade in henne. Världens lerhög, men också riktigt biffig. Kolla den nacken alltså!! 🤩

Lady har känts ganska så trött de senaste passen. Det beror troligen på fällning men jag ger henne några dagars vila i alla fall. Jag vet hur det brukar bli i april, jag tror alltid att det är något fel på henne och brukar ge henne några veckor utan tävling. I år tänkte jag ge henne lite tillskott som jag provade förra året (men i bättre tid i år). Jag tror att den hette passions blomma/ört eller något liknande. Jag köpte den av kiropraktorn för att testa. Det tog tre dagar och sedan glänste pälsen mer än någonsin. Det ska vara bra att ge vid brunst och fällning eftersom det har lugnande effekt. Värt ett test till vill jag påstå.

Ett tips är att tvätta alla borstar ofta så här års. Jag slänger bara in en bunt i stallets tvättmaskin och låter de torka utomhus. Det är ju mycket lera som ska borstas bort och det underlättar om man använder rena borstar.

Det är nästan lite tvärt om med utrustning, då undviker jag att rengöra för mycket eftersom grus ofta repar läder. Gjordar låter jag istället hänga utanför sadelkammaren tills det har torkat upp ute. Så länge inte gruset skaver på hästen kan det ändå användas igen. Då putsar jag av ordentligt när det är torrt istället för att undvika onödigt slitage.

  • 82 visningar

Gillar

Kommentarer