På en gård i Småland

Jenny bytte en Ö mot gården i Småland.

Jenny och hennes sambo flyttade för tre år sedan till Småland med sina hästar för att kunna utvecklas och utöva ridsporten mer fritt. På gården finns stall, ridbana och hagar.

Hur bor ni?

Vi bor i ett rött hus med vita knutar. Vi har ett stall för tio hästar och nära till allt.

Vad är ditt bästa köp?

Jag skulle säga att det är tempur madrassen. Det köpet kommer jag aldrig att ångra.

Hur skulle du beskriva din stil hemma?

Jag skulle beskriva stilen här hemma som gammalt blandat med nytt. Vi har mycket naturnära material och färger. Huset är gammalt och långt ifrån renoverat men det fungerar att leva och bo här. Vi har en timmervägg framtaget i vardagsrummet och det är mot den som vi gör alla färg val. Vi har en svart trappa som jag inte vet om jag tycker om eller inte. Vi har en kamin som värmekälla och en gammal vedspis i köket. Det finns mycket som vi fortfarande skulle vilja ändra.

Vad är viktigast för dig med ditt hem?

Det viktigaste för mig är att det inte är något som jag bara känner att ”såhär kan vi inte ha det”. Det mesta fungerar och det finns en del som vi känner att vi vill renovera, förbättra eller ändra. Det är viktigt för mig att ha lite projekt att se fram mot. Men det allra viktigaste är närheten till hästarna och ridsporten.

Hur gör du för att träna hästarna bäst hemma?

Det är tacksamt att kunna röra sig mellan stallet och huset fritt efter behov. Jag kan lägga in en matpaus när jag själv behöver det. Jag har aldrig haft problem att strukturera upp för att hinna med de hästar som jag har tänkt träna. Det som fungerar bra för mig lediga dagar är att först fixa stall och hästar och sedan göra allt annat. Samma sak gäller under mina arbetsdagar.

Vad inspirerar dig på gården?

Det är inspirerande att själv kunna välja hur jag vill lägga upp träning för att nå mål. Att ha naturen nära är också en del. Eftersom jag inte är uppväxt i Småland så känns det lyxigt att kunna träna i både medlut och motlut, det är ett annat klimat och annan luft (även fast det inte skiljer sig så mycket så är det skillnad).

Vad vill du gärna ha i ditt hem?

Jag vill gärna ha ensamhet samtidigt som jag vill ha nära till allt. Jag tycker att det är mysigt att ha katt, något som jag aldrig haft tidigare. Jag vill även ha elden att värma mig och vila blicken på.

Vilken är din favoritplats på gården?

På hästryggen en mörk kväll under ridbanans lyse. Eller i min säng snarkandes med en lång sovmorgon.


  • 64 visningar

Gillar

Kommentarer