Onsdag den 15e juli

Dagen började med att jag stannade hemma med en bok som jag har påbörjat. Det brukar bli så för mig att det är svårt att lägga undan boken om jag har börjat. Läste hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Jag kunde ha satt mig ute men jag valde att stanna inne i lugnet. Det är så mycket turister över allt på Hamnen.

På eftermiddagen åkte jag till Marie och grattade henne på 29 årsdagen. Jätte god paj och kaffe bjöd hon på.

Sedan passade jag på att trimma Othello lite. Han känns så himla fin nu och då brukar jag tycka att det är extra kul att vara fin när jag rider, inte bara jag utan även han så klart. Skjortan jag hade på mig vid Marie fick sitta kvar men ridbyxorna åkte så klart på. De ljusa lindorna fick Othello och sedan glänste vi tillsammans hemma på ridbanan där ingen såg oss. Små detaljer kan göra så mycket.

Det blev serier och studs i dag. Han har haft en lugn period utan några hinder alls ett tag. Nu är det dags att börja trimma på hoppningen igen. Jag var mycket noga med allt i dag, släppte inget åt slumpen, tillexempel: Bytet skulle vara på platsen jag valt ut och rent innan jag gick vidare till nästa sak osv.

I morgon natt är det dags att jobba igen, tre nätter efter sig. Till helgen tänkte jag att jag skulle rida på Lady igen. Hennes sår efter den olyckliga sparken den 5 juli har inte riktigt velat läka klokt. hon har inte varit hallt. Men i vänster galopp är det som om jag eller någon utrustning kommer åt såret och hon vill inte ta ut galoppen ordentligt. Jag har kunnat trava henne men det har blivit en naturlig viloperiod för henne i stället. Hon har gått en del och kan behöva tänka lite. Det har även varit bra för mig som inte riktigt kännt mig hundra frisk. I dag är första dagen som jag känner mig helt feber fri. Näsan rinner inte lika mycket, men smaken är fortfarande lite försvunnen.

  • 57 visningar

Gillar