Onsdag

Efter att stallet blev klart i morse har jag skickat in två skolarbeten. Nu är det lunch och med extremt dålig fantasi har jag gnagt i mig en halv påse morötter (det som var kvar). Jag känner att jag behöver några timmars paus från skolarbetet och åker bort till stallet om en liten stund för att rida två hästar.

Solen skiner och vädret är fantastiskt fint. Synd bara att det har regnat i natt. Jag planerade att rida på ridbanan i dag, men jag får tänka om och satsar på att rida lite på vallen som sist. Lady ska få jobba ett vanligt lösgörande pass med fokus på galopp. Gångarten som jag måste fokusera på nu ett tag är galoppen. Jag har tjatat om det tidigare men nu har jag kommit till skott. Förra veckan han jag med ett pass med lång och låg "stretching galopp", ett pass med övergångar och enkla byten och i söndags fick hon ett konditionspass i ett friskare tempo.

I dag blir det fokus på att hon ska sätta sig mer i galoppen och att jag ska rida ben, ben, ben fram till handen utan att jag själv blir dragande. Dessa arbetspass brukar vara de allra jobbigaste för oss båda.

Othello får ett skrittpass med lösgörande arbete som vanligt. Om några dagar ska han få börja trava lite försiktigt på lina och över bommar så att jag kan trava uppsuttet nästa vecka.

​Ottisen ser lite trött ut en kväll i stallet

  • 62 visningar

Gillar

Kommentarer