Öland

Har varit på Öland sedan i  torsdags nu. Har världens sol bränna (bondbränna++) glömde ju solkrämen hemma!

Emils resultat har varit lite olika. I morgon rider han sista starten i 130 klassen innan vi åker hem mot hemma ön!!

Jag har ju bara haft lite semester och inte ansträngt mig något särskilt mycket! Det får bli hårdträning när jag kommer hem. Jag ska rida massor, man blir ju så sugen när man är i Väg och tittar på alla duktiga ekipage! 

Tråkigt nog hände det en olycka med en häst i går kväll. När jag och Zarah kom ner i stallet såg vi en häst som satt fast med käken i en boxdörr. Hästen bara stod där och vi visste inte vad vi skulle göra, ingen av oss hade någon telefon och inte stod det något nr på boxen till hästens ägare. Mitt I den vilda förvirringen Som Uppstod oss emellan så sliter hästen sig loss från den fem cm långa hake den fått in i käken. På hästens kind hänger en flik stor som en hand helt öppet och blöder. Zarah springer efter tävlingsledare och ringer veterinär. Jag blir kvar vid hästen och tänker "bara den inte dör"! Vad ska jag göra??? Som tur är hade ingen ven eller artär slitits Sönder. Men hästen hade så klart ont och var rädd. Jag upptäcker att jag har fått en massa blod och päls skvätt på mig när hästen slet sig loss. Under tiden dyker en ryttarpappa upp, snor full med en öl stimmandes i handen. Veterinären kom Efter En lång väntan och vi fick accisterna när han sydde. Veterinären var tydligen även ägare till hästen.  8 stygn tror jag det blev, hålet var lika stort som Emils hand på kinden. 

Jag tänker bara på vad som kan ha hänt om hästen hade haft lite längre hals och fastnat lite längre bak på halsen, då hade den definitivt skurit halsen av sig och stendött på en gång. Det handlar Om 10 cms marginal. Boxdörrar kan vara farliga om de inte är stängda. Ja ja vi kom i säng vid 23.30 tiden på kvällen jag sov inget vidare!

I morgon vet jag i alla fall att Isabell ska tävla Metallica i gropen. Jag tror att de trimmat lite i rone innan starten i morgon. Det är även första gången de kliver in i LA utan att ha ridit en klass innan. 

Jag ska hem och hoppa en massa på othello då jag har anmält honom till en tävling. Hoppas på att Isabell jobbat upp lite styrka på honom tills jag kommer hem. Jag hoppas ju på att jag kan debutera en meter med honom om det känns bra i 90klassen då. Men efter förra tävlingens resultat vågar jag inte tro det bästa!! Man vet ju aldrig, de kanske har en jätte farlig mur även i suderbys. 

  • 29 visningar

Gillar