Nyårslöften och 2014

Nej inga specifika nyårslöften för mig. Jag tycker det hela tiden handlar om att prestera bättre i allt. Ridning, träning, skolan och i vardagen. Allting kan alltid bli bättre. Självklart har jag mål men de ser jag inte som några nyårslöften.

Jag tänkte summera 2014 i några rubriker.

Othello har verkligen visat mig att han kan och han vill. Jag har haft många fina rundor både på tävlingsbanor och hemma. Träningen betyder ju mycket. Mina rundor i Kisa gav mig ändå den bästa känslan från årets tävlingar. Jag har även haft en en spekulant på honom som sedan blev avblåst då de hittat en annan häst innan de kom och tittade på honom. Jag tror och hoppas på att det var slumpen som avgjorde att de blev till min fördel....kanske.

Jag har ridit in Lady och fått lite mera motivation till träning och tävling igen. I början på året var jag fruktansvärt omotiverad till tävling. Jag har ju valt att avstå från träning för instruktör av ekonomiska och tidsfattiga skäl. Nu har tiden egentligen kommit tillbaka, men den har jag valt att lägga på mina egna ridskoleelever, som har blivit en liten inkomstkälla.

Långsiktig planering är ju så uselt tråkigt egentligen. Tiden går ju så långsamt i bland Lilla Ares rose kom den 7e juli och väntas bli mitt nästa tillskott på hästfronten, Lady är ju ändå Emils häst. Cylin har blivit pensionär på heltid och jag tror att det blev årets bästa beslut.

Bästa minnet kommer att vara Ares.

Min största tillgång kommer ändå att vara Emil som är min andra hälft. Det är tack vare honom jag håller motivationen uppe utan någon tränare. Det är också mycket tack vare honom som jag kan plugga och ha hästar samtidigt. Vardagen blir så mycket bättre när man kan dela den med någon som har samma intresse och mål med livet (inte för att vi har haft jätte mycket gemensamma mål under året, men vi håller på med samma saker) .

Den bästa resan blir Örebro. Att komma iväg själv på resande fot är alltid roligt(tycker jag). Jag hamnade vid min goda vän Frida och kunde koppla bort både hästar och skola över en helg. I bland behöver man bara känna lite på livet utanför sitt liv. Jag har gjort många resor utöver denna resa 2014, men det handlar mycket om hästar och tävlingar när vi reser (vilket så klart är sanslöst roligt de med). Den senaste resan var med mamma och Bella. En ganska oplanerad resa för att ta första steget till att bli hoppdomare.

Det bästa tillskotten 2014 måste jag säga är att vi har ridit in alla hästar som går att rida på gården. Tre stycken av våra hästar har liksom fått stå tillbaka en längre tid. Lady, Killavara och Candido. Lady är den som är mest riden av dessa tre just nu och jag ser potential i henne. Hon är verkligen min typ av häst (gillar att det är jag som ridit in henne).

Såld 2014 blev transporten som länge har varit till salu. Den blev överflödig på gården när min syster "slutade" rida. Hon lämnade tillbaka sin lånade ponny Metallica som även varit här på gården för att bli riden av mig en kort period. I övrigt har vi inte sålt en enda häst under året 2014. Jag kan inte bestämma mig om det är bra eller dåligt, men jag tror att det är bra. Kan tycka att de är lite för många om man ska se ur betraktarens ögon.

2014 red jag inte en enda tävling på hemmaklubbens tävlingar. Så lär det inte bli 2015, jag ska rida alla våra egna tävlingar....hoppas jag på.

  • 64 visningar

Gillar