Ny vecka

Denna vecka startade med hoppträning i går. Jag tränar Lady och en 4åring på måndagkvällar. Lite blandat på båda hästarna, med en trög start och ett bra avslut med båda. Just nu har jag dålig kontroll på lady när vi skolar på små hinder. Det blir mycket hand och lite ben, vilket är tvärt om mot vad jag önskar. Unghästen avslutade med ett par riktigt bra språng. Jag hade en bra känsla i handen från start.

Jag måste helt enkelt försöka få till lite bättre pass i veckorna med lite små hinder. Problemet är att det inte går att hoppa hemma, eftersom marken är så dålig. Lady blir helt överilad och ger allt hon kan för att hon tycker att det är roligt så klart. Vi måste öva på den samlade galoppen och att komma tillbaka till det lugna tempot.

I dag har hästarna haft en vilodag. Jag har skjutsat Emil till verkstaden för att han skulle hämta sin hovslagar buss. Sedan har jag suttit vid datorn och jobbat lite åt ridklubben. Hästarna fick komma in lite extra tidigt eftersom de hade "rally" hagarna.

I morgon ska tre hästar ridas och jag hoppas på att det kan gå att rida någon annanstans än i hagen. På torsdag är det dressyrträning med Lady som vanligt. På lördag är det Tävling igen, lady ska gå 110 klassen på eftermiddagen. Veckan kommer att avslutas som en ny start här på bloggen. Eller är det nästa vecka som kommer börja med en ny start på livet kanske?

  • 222 visningar

Gillar