Ny vecka

Måndagar känns inte så svåra längre... jag vaknade innan klockan i morse. Kanske var det för att jag hade ett viktigt möte inplanerat mitt på dagen i dag. Jag har pluggat hemma hos Marie hela dagen och i morgon är det plugg på hemmaplan som gäller.

Det blev ingen ridning i dag... tappsko! Det blir ridning i morgon i stället, med eller utan sko spelar ingen roll. Om jag hittar den (vilket inte kommer ske i denna lera) kanske jag spikar dit den (eller min andra hälft). Unghästarna ska i alla fall få hängas lite på igen. I dag blir det istället en runda i joggingskorna.

Jag har hunnit med lite träning den sista tiden även om det inte är på samma nivå som förut (medvetet). Benen känns fortfarande bra, även om jag känner att det kan "knipa" till ibland. Jag tror fortfarande att det hänger på att träningen inte kräver så mycket av benen ännu.... Sträckan är kort, tempot är lågt och upprepningar få. Min egen träning har sett ut som sådan att jag joggar två kvällar i veckan eller tre, max två tillfällen i rad. Sträckan är ca 2 km och tempot 15-20 min. Inte så ansträngande alls...om jag jämför med den tidigare träningen som var längre sträcka minst 3-5 gånger i veckan med tiden i fokus varje pass. Just nu tränar jag på min löp teknik, jag tänker på hur jag springer och jag ökar inte på takten en millimeter. Än så länge pallar benhinnorna mjukstarten. Hela vintern kommer jag att rulla på detta för att sakta trappa upp när våren närmar sig.

När jag har suttit två månader framför datorn med examensarbetet känner jag vilken nytta min egen rörelse gör för kroppen. Det har många gånger kännas som om ryggen ska ge upp när jag blivit så stillasittande. Nu gäller det att komma bort från datorn och göra lite annat mellan varven.

  • 101 visningar

Gillar