Morgon rutiner

Det där med rutiner är intressant tycker vissa. Många tror kanske att jag är uppe med tuppen varje morgon och gör en massa saker innan jobbet, så är det inte riktigt.

Jag har klockan på 06 varje morgon i veckan men jag ligger alltid kvar och drar mig i sängen till kvart i sju om det inte är så att jag öppnar på jobbet för då börjar jag ju klockan 06. Men en vanlig dag går jag upp 06.45 och äter frukost en kvart innan jag åker till stallet. Det tar bara 5 min att klä på sig och fixa sig så det tar väl 20 min innan jag ger mig iväg. Frukosten består av en kopp kaffe och knäckebröd.

Hästarna äter inget kraftfoder inne på morgonen så jag och Emil tar ut dem direkt och så äter de hösilage ute. Vi fodrar oftast alla hagar kvällen innan så det tar 20 min att ta ut alla (8) hästarna, vi är ju två och kan ta några hästar var. De hästar som går i lösdriften (4) fodrar vi med hösilage när alla hästar är ute. Alla våra hästar går utan skydd i hagen, så det är inget krångel med något sådant. I bland är det någon häst som ska ha på sig något täcke, men oftast så står de redo med sina täcken hela natten.

Kovo och Killawara går i samma hage, Lady Kazpian och Ares går tillsammans, de två fölungarna som nu är1år går tillsammans och Kandido går själv. Det är en bit att leda dem till hagarna som inte ligger så nära stallet.

Sedan är det dags att åka till jobbet. Jag börjar oftast kl 8 och samma för Emil. Han försöker att planera lite efter när jag börjar jobba på morgonen. Det är ju för att stallet ska gå så smidigt som möjligt på morgonen och om det skulle vara så att något krånglar så är det han som får ta det.

  • 242 visningar

Gillar