Morgon ridning

Älskar att hoppa upp i sadeln tidigt på förmiddagen. Kl 9 satt jag upp på lady i dag och red ett dressyrpass. Det kändes att hon hade lite syra i musklerna sedan gårdagens lite tuffare pass. Även jag kände av lite träningsverk i dag. Det blev mest fokus på övergångar och att ha bogarna på plats. Mina galoppfattningar har inte varit på topp så i dag övade jag från skritt (det som vi har lättast för). Börjar från skritt för att bygga lite självförtroende hos oss båda, vi kan. Sedan jobba vidare i traven där jag måste ha henne lite bättre på hjälpen.

Jag höll ner passet lite lättare i dag för att inte pressa allt för mycket även om jag hade tänkt mig samma som i går. Jag tror att det är viktigt att känna av hur hästen känns och utgå ifrån det. Jag avslutade nöjd efter galoppen som ändå blev den bättre delen av passet.

Mockade ut stallet så det får stå och vädra hela eftermiddagen. Man stinker häst piss efteråt. Fick ta mig en ordentlig dusch när jag kom hem. Strör och gör det sista när jag kommer hem från jobbet i kväll. Nu ska jag åka och jobba hela eftermiddagen!

  • 120 visningar

Gillar