Metallica

Ridpass 1:

I dag arbetade jag lite Basic med Metallica. Började med mycket övergångar skritt/ trav vilket Isabell verkar ha jobbat på, eftersom det flöt på bra. Sedan jobbade jag tempoväxlingar i trav samt öppna på trekvartslinjen. Detta grejade hon fin fint utan större protester.

I galoppen började jag i vänster varv. Jag har inte riktigt hittat galoppknappen på henne. Hon fattar inte riktigt att jag menar galopp. så jag provade mig fram. det slutade med att jag fick sätta tillbaka henne ordentligt och flytta henne undan för innerskänkeln och vara mycket lätt i handen men i en kontrollerad form.  När jag väl fått upp henne i galopp var den till en början kort och lite lätt i bakdelen. inga kickar men rumpan gick liksom högre än framdelen och hon var väldigt rak i kroppen. Jag fick i stort sett lyfta henne runt innerskänkeln för att få henne runt innerskänkel och på yttertygeln. hon gick riktigt fint i vänster galopp och jag fick ett bra tryck i galoppen mot slutet. öppna i galopp på trekvartslinjen var jobbigt och hon prövade lite olika taktiker där. 1. hon blev stark och gick fortare och fortare. 2. hon bytte galopp. 3. hon bröt av till trav. mot slutet fick vi några bra linjer och tog en paus.

i höger galopp vet jag fortfarande inte vart galoppknappen är. Det blir ett projekt för mig. i detta varv fick jag fatta från skritt och hon fattade fel galopp flera gånger innan den rätta galoppen föll på plats. I höger vill hon gärna slippa arbeta över lag. Hon försökte slingra sig en massa. Men inte så mycket sparkande som jag trodde det skulle vara. men när jag fick upp huvudet på henne, och en hand som ger och tar sänkte hon sakta bakdelen lite och fick ett ordentligt tryck, även om lösgjordheten och ridbarheten inte är den bästa. Så i stort är jag nöjd med första passet och inser att det är galoppen som behöver övas. I dag red jag bara på backen och i morgon ska jag lägga till lite bommar för att se om det kan hjälpa svagheterna lite.

Jag red ganska länge och hon har bra kondition, jag fattade inte att klockan gick så fort. Några av övningarna är tagna från Bo Jenås träning då jag red Sambuca och som jag tyckte fungerade enormt bra till styrka på honom.  

  • 64 visningar

Gillar