Måndag

Första dagen på jobbet efter tre veckors semester väntar i dag. Jag har stängningen.

I morse steg jag upp tidigt, var i stallet kl 8 och red Lady. Ett pass som liknade gårdagens med lite mer genomsläpplighet och lite mer galopp. Mina ben var lite morgontrötta efter att jag har haft sovmorgon i för många dagar nu. Jag är ju van att redan börja rida på morgonen egentligen. Lady känns fin och jag ska bara komma till lite mer arbete på hemmaplan, jobba henne lite mer. Här är det stor skillnad i min ridning, på hemmaplan vs bortaplan. Min egen ridning blir så grymt mycket bättre i borta. Det gäller att kunna hålla sig fokuserad hemma också.

Nu har jag tagit en dusch, en kopp kaffe och ska äta lite lunch innan jag åker och jobbar. Jag har stängning i dag. I morgon öppnar jag och kommer att rida på eftermiddagen. Jag har varit bra på att hålla igång träningscykeln efter att jag kom hem från Tyskland. Jag har kört två tuffa pass både i går och i förrgår, i kväll blir det ett pass framför tv:n skulle jag tro. Jag har följt GCT på datorn live och cyklat som en galning.

Saker som jag kommer att ända i min ridning på Lady

Det är lättare sagt än gjort men här kommer några små detaljer som jag kommer jobba vidare på under en period framåt.

  • Bli klar i handen, det kommer att ge henne ett bättre språng över hindret. (det här vet ju alla att det är en självklarhet egentligen, men hur svårt kan det va?).
  • Få igenom ställningen, det kommer att underlätta för att kunna få henne mer rak mot hinder. Det kommer även hjälpa mig att få en bättre skänkelvikning. Som det är nu så rider jag henne lite för rak och utan ställning i skänkelvikningen. Här måste jag bli mer noga!
  • Få henne rundare i formen, jobba igenom galoppen så att jag har kontroll på bogarna och ställningen även här. Över lag måste jag börja få igenom hennes kropp lite mer böjd i markarbetet. Det har varit fokus på rakriktning lite för länge nu.
  • Låta henne sköta skare och ting själv. Det är lätt att börja måtta och fixa mot terränghindren när man inte har hoppat dem på ett tag. Här måste jag lita på att hon sköter sin uppgift.
  • Jabba lite tagen bakdel i galoppen. För att få fina övergångar ner till skritt kan det vara bra att jag jobbar henne med lite tagen bakdel i volt och sedan direkt till skritt.
  • Trav hoppa. Att trav hoppa henne kommer ge henne styrka och förhoppningsvis så kommer hon lära sig att backa av lite bättre själv.
  • Tempo. Jag rider ofta lite för fort i mitt travarbete och jag måste hitta ett bra dressyr, "trav tempo". Sedan måste vi lära oss att galoppera i terräng tempo.
  • Komma snabbare till ridning. Oftast slösar jag bort en massa tid på att rida runt och inte göra någonting, jag måste börja jobba lite mer!

Camilla hade en oinbjuden gäst i huset innan jag gav mig av på min resa.

  • 137 visningar

Gillar