Lördag

​I dag hade vi lite sovmorgon. Det är hur mysigt som helst att bara kunna gå ut till stallet direkt efter frukosten och sätta igång med hästarna. Jag red ett jogg och stretching pass på lady i dressyrsadeln på morgonen. Hon har haft tre dagars vila nu och då känns hon riktigt fin att rida. Så mjuk och framme för hjälperna är hon ofta efter några vilodagar. Efter 30 min kände jag mig nöjd och hon fick stå inne och äta lite kraftfoder efter passet. 

Ares gick ett lättare pass på ridbanan han också. Det blev inte så lag stund för jag såg och hörde att åskan började närma sig. Ares är fortfarande en charmig prick och han är ganska barnslig ännu. Jag ska rida lite mer utanför ridbanan ett tag framöver på honom. Han känner sig ganska trygg på ridbanan och han är egentligen ganska mesig, så han behöver gå på lite nya ställen hela tiden, för att stärka hans självförtroende. 

Emil har börjat med hagen ute vid vägen. Det får bli en liten provisorisk upprustning eftersom vi vill ha dit hästarna så fort som möjligt. Det blir röjning under staketen, slå ner stolparna som sitter ganska lösa samt att höja upp tråden som är ganska låg. Till nästa säsong blir det mer seriöst med raka staket och riktiga hörn. Tråden kan behöva bytas ut och varannan stolpe känns överflödig. 

Nu är åskan närmare och huvudet känns tungt!! Det kommer att bli en eftermiddag inomhus! 

  • 84 visningar

Gillar