Lördag

​Det känns ju som om jag ska till jobbet i morgon, fast det inte är så. Underlig känsla. Emil har åkt och jag är ensam på gården några dagar. 

Det praktiska som har hänt här i dag är att staket kommit upp, röjsågen har röjt och gräsklipparen har klippt lite gräs (inte allt, det är fortfarande torrt på vissa ställen). Ares har fått fram skor, inte en dag för tidigt! Nu ska han bara gå in dem lite innan jag börjar rida. Han blev longerad i dag på ridbanan. Han är så liten och söt. Lady gick i tömmen och galoppen börjar bli fin. I morgon ska jag rida och på måndag går hon i tömmen igen. Om en vecka är det tävling igen. Det är Kalmar som gäller på lördag. Uppladdningen fram till dess kommer att vara varierande lösgörande arbete. 

Jag har haft ett svettigt pass på cykeln i kväll och kommer att ha det fem dagar framåt. Jag har lagt upp stenhård träning för min egen del. Det har varit lugnt med träning nu ett tag eftersom vi har fixat med en massa andra saker. Men nu gäller det att ligga i lite för att inte tappa kondition. Jag märker direkt att min ridning blir bättre av att jag tränar mig själv. 

På onsdag kväll kommer två hästar till gården och det känns som om bitarna börjar falla på plats här. Vi får se om jag kanske tar hit Rose i höst eller till vintern. Just nu går hon på bete med de andra åringarna på Gotland. Hon är nästan mindre än dem fast hon är ett år äldre, så vi får se vad planen kommer bli med henne.....Ares växte också väldigt sent.

Några små projekt framåt i tiden är att måla staketet runt trädgården och att fixa väggarna i sadelkammaren. Det sitter skivor på väggarna som ska skruvas ned. Är det panel bakom som vi tror så ska det målas grått, annars ska det panelas och målas. Om tre veckor kommer Isabell och målar ett tak på övervåningen i huset blankt vitt. Jag har förberett lite.....det är bara "trapp skyddet" kvar som ska tas ned. Om taket blir som vi har tänkt oss så kommer vi att göra likadant i köket och i hallen. I de två sovrummen på övervåningen behöver taken göras om innan det målas så det får bli ett projekt längre fram.  Vi har så mycket planer så ni anar inte??  

  • 118 visningar

Gillar