Lite av varje

26: jag Morgonfodrade kvart i sex i morse. Klockan sju lastade vi sex hästar i lastbilen för att åka till Thomsen team och träna terräng. Jag red Bluie igen, han är så lätt riden. Hoppade lite större hinder än sist och en trekombination, ner hopp-två språng- upp hopp-ett språng-smalhinder.

På eftermiddagen red jag dressyr på Alice. Jag kände mig jätte nöjd med henne och lite markarbete på Luke.

Dagens ord: blir hästen klämmig eller spänd? Så hoppa hindret några gånger tills det känns mer avslappnat.

27: i dag har jag haft en bra dag ridmässigt. Började med clarion (6år e.clarimo Ask). Han har bra gångarter men är lite seg. Malin tittade och hjälpte mig lite. Dagens ord: det är viktigt att hästen svarar för skänkeln direkt, använd tempoväxlingar som redskap för att få hästen mer uppmärksam.

Alice red jag på terrängbanan. Det var superkul att hoppa lite smalare hinder, grav och djuplandning. Alice är en "speed häst" och blir lätt lite het, så vi jobbade på att få henne avslappnad.

Jag trodde inte (innan jag kom hit) att jag skulle kunna hoppa terränghinder på en häst som jag endast ridit tre gånger och inte hoppat ett enda vanligt banhoppnings hinder på tidigare. Nu vet jag att jag klarar det!

28: hade fyra hästar att rida till att börja med, men eftersom Alice tappade en sko i går så fick hon åka till Hovslagaren. Jag red först Luke i skogen med My och Skadi (som brukar vara här och hjälpa till i bland). Sedan Bluie lite lättare dressyr på ute banan. Han är svår att sitta på i traven, den är så studsig.

Calle jobbade jag lite över upphöjda bommar på marken. Han är en enormt fin häst att rida på. Kvalas till bondeschampionatet som går i början av september.

Under eftermiddagen packade vi för helgens tävlingar. Rasmus ska till ett annat ställe med två hästar (Calle och Editha) för att tävla samtidigt som malin är i Köpenhamn. Det var meningen att jag skulle åka med men planerna ändrades sent i kväll!

Mötte denna kotte på promenaden i kväll

  • 126 visningar

Gillar