Ledig dag!

​Jag och Hanna har hjälpts åt att flytta material åt klubben i dag. Utomhussäsongen har ju egentligen börjat för länge länge sedan. Vi är ju bara lite efter alla andra. Vi utnyttjar en av våra anläggningar mycket sällan till träning. Vi kände att nu var det dags! Tur vi var två. En hel hästtransport och en bil med grejer blev det!

Jag har hunnit hoppa Othello lite hemma på banan. Hoppade många språng på få och inte så maxade hinder i dag. Banan bar ganska tung efter allt regn så jag la det på en lagom nivå. Vi började katastrofalt uselt och avslutade på topp. Skönt att jag kan känna av och veta hur jag ska ändra min ridning på egen hand. Jag har ju inte tränat för tränare på mycket länge som många av er kanske vet. Därför känns det extra bra när jag lyckas ändra något till det bättre på egen hand.

Lady fick ett galopparbetes pass. Hon ville egentligen hoppa på alla hinder som Othello hade hoppat, men jag hoppar inte varje dag på unghästarna. Jag hade hela tiden en toppen känsla av att hon bar sig själv. I vänster varv bär hon sig bäst i traven och i höger varv bär hon sig bäst i galoppen. Det kan ju ha med min ridning att göra också men det känns lite oliksidigt i bland. Om hon inte riktigt orkar bära upp galoppen så lättar jag min sitts och driver på lite så bär hon sig igen. Nu är det bara att träna på och jag känner framsteg.

Så här rider jag nu. I skor och leggings. Lite ovant men bättre än slitna joggingskor. Tur att de han komma innan tävlingen på lördag så att jag slapp rida i storlek 40. Ridstövlarna ska dragkedjan lagas i innan jag kan rida i dem igen.  

  • 49 visningar

Gillar