Lång fredag

Oj vad fick jag orken ifrån? Jag red fyra hästar efter ett långt pass på jobbet. Har varit igång sedan tidigt i morse. Tur att dagarna går att förlänga med lyse på ridbanan. Första kvällen med lyset tänt denna höst. Nu kan mörkret komma.

Ares jobbade jag bommar och fick igenom höger galopp ordentligt. Det brukar vara lite Hai Chaparral med att byta galopp när jag galopperar i höger. Det va det till en början i dag också, men jag la mig på en 20m mitt volt med ordentlig innerskänkel och kontroll på trampet i stigbyglarna. Låg stilla hand och puttade på med spöt när det behövdes. Vips så kände jag hur han hamnade framme för skänkeln och då går allt lättare. Han blev jättetrött efter att jag verkligen såg till att plocka ut allt jag ville ha. Super nöjd över honom i dag.

Kandido travade bommar och gick ett stretching pass i alla gångarter. Det märks att Emil rider henne mer nu, eftersom hon är mycket rakare och jag kan korrigera för att få det svar jag vill ha. Hon är ganska stoig vilket innebär att man ibland blir tvungen att ”låssas” som om det är hon som bestämmer. I dag kom hon helt igenom kändes det som.

Killawarra vet jag inte hur hon brukar kännas, eftersom jag red henne för första gången i dag. Hon är inte en häst för mig, det förstår man om man har sett henne i verkligheten. Hon är stor och rejäl. Tänkte rida igenom henne lite mer noga i morgon. I dag blev det bara lite travarbete och bommar.

Lady travade bommar och jobbade på den långsamma traven. Försökte få igenom vänster sida ordentligt. Hon har inte gått så mycket som hon brukar nu när hon haft problem med sitt öga. Det är lätt att de stelnar till när de blivit vana att arbeta ofta. Jag ska rida henne hela helgen och öka intensiteten lite steg för steg. I morgon är sista dagen med medicin. Några dagar till med ögondroppar och sedan hoppas jag på att allt känns som vanligt. Veterinären kommer i morgon och tittar till henne för att se om det ser ut som det ska.

Jag har ännu fler hästar att jobba i morgon och en lång lista med saker som jag behöver göra. Tyvärr har jag fått skav av mina långkalsonger. Jag är inte van att använda dem. Det ska bli varmt i morgon så jag kanske kan slippa dem. Hoppas på sovmorgon!

  • 76 visningar

Gillar

Kommentarer