Lady is back in business

Ares får stå för bilden i dag! Han har lärt sig att ligga och beta......

Othello fick i dag ett joggingpass. Jag brukar inte vila dem dagen efter ett lite hårdare pass. Jag tycker det är bättre att mjuka upp kroppen dag två och vila dag tre. Då blir återhämtningen snabbare.

Jag började med mycket skritt, flytta undan för skänklarna och låg rund form hela passet.

Joggade skänkelvikningar och små volter för att mjuka upp honom i sidorna. Han blev fin i traven men när jag hittar den där låga runda formen blir det i bland som om han rycker mig ur sadeln. Han är verkligen ingen häst som är stark eller hård i munnen, snarare tvärt om. Men jag måste vara snabb i handen i de lägena. Jag avslutade med att jogga upphöjda cavaletti. De lär få ligga framme ett tag. Othello är en mycket uppmärksam häst och ser liksom saker som kan hända i förväg. Han var inte i en bom och travade på lugnt och sansat som om han aldrig gör annat än att trava cavaletti, vilket vi gör allt för sällan. Jag låter de ligga framme ett tag!

Lady is "back in business" igen. I går arbetade jag henne på lina som jag skrev här i går. I dag satt jag upp med ett dressyrspö. Jag tyckte att hon redan lystnad bättre på mig efter gårdagens arbete. Jag behövde inte använda spöt så verst mycket. Jag fick bra fart i traven och försökte hålla henne framme i ett högre tempo och vara snabb med korrigeringar innan hon bröt av. Nu känns hon som hon ska och borde kännas igen. Tillbaka där vi var innan bromsen slogs i. Nu är målet galopp igen!!

Övrigt jag hunnit med i dag: varit på stranden, tvättat transporten och haft ledigt!!!

I morgon ska jag jobba så jag lär sova hela dagen. Åker till stallet och tar in Cylin och Ares så tidigt som möjligt om vädret är flyg vänligt för alla flugor. Så räkna inte med något nytt här i morgon.... får se om det dyker upp något att skriva om? kommande vecka är där emot enormt full av aktiviteter. Häng med då i stället!!

  • 78 visningar

Gillar