Lady

Så här ser Ladys stamtavla ut för er som är intresserade. Det går ju också att söka på Blup om man vet vilken häst man letar efter. I stamtavlan finns Lambada som Emil har haft i sin ägo, Killavaras mamma. Nora (Ladys mamma, Northern light) ​har också stott i stallet. Jag är inte så bra på det där med stamtavlor men nu när man kollar runt lite så finns det vissa hästar som lyckas fastna.

Jag hoppade fler hinder i dag. Lady är fortfarande lite spänd men vi jobbar på det. Hon har helt rätt inställning när det gäller hinder. Jisses vilken galopp jag kunde sätta upp i dag. Den är ju långt ifrån balanserad om jag säger så... men det kommer. Hon var verkligen framåt och arbetsvillig. Det finns kvalitéer att ta av! vi är fortfarande på 50 cm stadiet men kontrollen faller mer och mer till rätta. Styrka och balans får komma lite mer innan vi ger oss på "riktiga hinder".

Vi har planerat att åka och löshoppa fyra hästar, vi har inte riktigt bestämt när bara. Kandido, Killavara, Lady och jag tror att det blir Othello som åker med som lite extra häst. Othello älskar ju verkligen att löshoppa. Jag har inte löshoppat honom när han har varit i kondition tidigare och då har han hoppat 130cm utan problem.

Statusen för Kandido och Killavara är att de nu mera rids av Emil i skritt och trav. Styrningen och bjudningen är lite varierande. Jag tycker det är jätte roligt att vi har alla hästar igång och rider de som kan ridas. Jag räknar inte Cylin, Ares, Kaspian, Hazel och Kazama som ridbara. Det dröjjer innan Kaspian och Ares ska ridas och Cylin, Hazel och Kazama de har gjort sitt med ryttare på ryggen!!

Cylin börjar året 2015 som pensionär. Ja på papperet i alla fall. Hon har ju varit mamma ett bra tag och ska eventuellt bli det ännu en gång om hon orkar med det. Jag har inte bestämt vem som ska bli pappa än. Jag är öppen på förslag.

  • 51 visningar

Gillar

Kommentarer