Komma ikapp

Jag somnade jättetidigt igår och vaknade tidigt idag. Kändes ändå som om jag fått en välförtjänt sovmorgon. Hästarna kom ut tidigt och eftersom det inte skulle regna på förmiddagen så red jag tre hästar. Bra att få det gjort innan eftermiddagens regn.

På helgen brukar jag se till att hästarna får nya fluffigare bäddar och diskade vattenbackar. Påfyllt med allt de ska ha i hagar osv. Idag fick även katterna bli lite bortskämda med ny mat och matskål.

Jag tog nämligen en dusch efter maten, klädde på mig annat än ridkläder och åkte till Växjö. Ja det är lönehelg och det märktes. Men jag kände mig lite tvungen att åka för att fylla på kylskåpet. Jag va på två ställen och det kändes lagom att inte ha planerat mera. Bilköer och mycket folk i affärerna vill man undvika.

Jag köpte även en ny kalender till mig själv. Satte mig direkt när jag kom hem och gick igenom årets sista tävlingar. Man vet ju aldrig hur länge vi får tävla i dessa tider.

Jag satte även igång att göra plommon chutney av ca hälften av alla plommon, det blev två burkar. Sedan storstädade jag, ni vet när man drar fram soffan för att städa där bak, tvättar kuddarna och täcket, dammsuga sängen och torkar golven. Jag har inte städat på två veckor så då får det bli så. Katterna har ju rally i hela kåken så att det sprutar damm i kurvorna.

Nu är jag ikapp med både sömn, mat och städning.

Gillar