Kallt

Det är kallare och kallare ute för varje dag tycker jag. I dag åkte både långkalsongerna och underställströjan på när jag var i stallet. Just nu rider jag i min dunväst utanpå tjocktröja och underställströjan vilket är lagom när det är torr luft och inte massa blåst och regn.

Vi har fortfarande hästarna ute dygnet runt, även de hästar som tävlas. Marken är torr och de står och solar hela dagarna. Jag tycker att alla hästar tar det lite olika vissa hästar gillar att vara inne och andra inte. De hästar vi har nu fungerar utmärkt att gå ute dygnet runt så länge som möjligt. Det är nog en tidsfråga innan vi behöver stalla upp dem för vintern skulle jag tro.

Jag har haft en häst som älskade att komma in. När hon ställde sig i boxen såg man hur hon landade och kunde slappna av. Hon var född på en bondgård och van att gå ute dygnet runt men trots det så var boxen hennes trygghet. Hon låg ofta och sov när man kvälls fodrade och hade det vänstra hörnet som toalett, hon bajsade alltid på ett och samma ställe i boxen. Det var väldigt praktiskt och det tog en minut att mocka hennes Box.

Othello är ganska rastlös och är inte trygg i en egen Box. Han stod förra vintern i en jättestor Box tillsammans med lady (i samma Box), lite avskiljt i en egen del av stallet och han fann lite trygghet i att ha lady i sin box. Alla är de olika individer och fungerar olika.

  • 66 visningar

Gillar