Januari månad

I går va det några plusgrader när jag slutade tidigt. Jag utnyttjade det genom att hoppa båda mina hästar när jag kom hem på eftermiddagen. Det har nog aldrig hänt att jag kunnat hoppa hemma i januari tidigare. ”Banan” har varit obrukbar, men nu finns nya möjligheter.

Lady va lite het och jag brukar inte känna mig så bekväm med att hoppa henne på egen hand (saknar en bit självförtroende). Men i går kändes det roligt igen. Jag hoppade bara lite små hinder av olika karaktär, jag jobbade med den rätta känslan i galoppen. Det är ju en färskvara.

Ares gav mig en ”stryk rykare”. Det va nära att jag ramlade av, han hoppade och sparkade efter ett hinder. Jag tappade stigbygeln men höll mig fast i hans giraff hals. Han börjar kännas finare och finare men det märks att han måste bygga upp sig för att det ska kännas bekvämt. Det känns ganska ansträngt fortfarande.

Denna helg är det dags att ta ner alla julsaker och städa. Hästarna ska få bli ridna i skogen. Jag ska försöka se om jag kan få tag i en dressyrtränare, eventuellt klippa lady. Hon blev väldigt svettig i går. Hon är inte klippt eftersom jag tränar mycket ute och hon har haft viloperiod innan jul. Nu ska träningen trappas upp lite igen!

  • 66 visningar

Gillar

Kommentarer