Jag säger det varje gång

"Vi måste hoppa mer". Jag hoppade i dag och varje gång känns det so otränat. Othello blir lite matt så fort jag höjer några hinder. Han hoppar fint men det känns lite som om luften går ur honom. I dag kändes han lite seg från start. Dock hade jag många fina språng också så jag ska inte säga att han inte orkar, för över hoppar han. Jag hade bara önskat att han kunde vara lika kvick hela passet. Jag antar att jag tränar för lite. Efter söndagens tävling så ska vi växla upp hela veckan!!

Det hände något i förgår när jag red Lady. Det kändes som hon fattade vad jag menade med innerskänkel och form i traven. Jag red bara ett intensivt travpass då för att hon kändes bättre än vanligt. I dag tog jag vid där vi avslutade sist och traven blir så luftig och fin när hon jobbar rätt och med mig. I dag gick galoppen lika bra och jag körde ett lite tuffare pass med mycket galopp och många volter. Jag har ännu den lätta sitsen på henne för att underlätta för henne, men nu ska hon börja jobbas lite mer på riktigt, för i dag orkade hon mer än vanligt. Jag ska börja variera min sitts och rida mer övergångar på henne. Jag tänkte hoppa henne i morgon. Det känns som hon och jag har "klickat" de sista två ridpassen!!

Jag tror att Othello behöver ha sig ett ordentligt vår-bad på lördag innan söndagens tävling. Han ser hemsk ut. I dag klippte jag hans skägg och hovskägg lite så att det ser bra ut till helgen(det brukar aldrig bli riktigt bra om man gör det samma dag). Han brukar egentligen gilla att bada i vattenslangen, men det har varit lite kyligt för att ta ett bad.

Othello och Lady!​

  • 0 visningar

Gillar