Jag har lånat en motorcykel!

Fick just ett samtal från Emil då han undrade vad jag hade matat alla hästarna med. De höll på och busade i hagarna. Metallica sprang som en motorcykel sa han. Metallica sprang så fort hon kunde och la ner i kurvorna (Låg ner och ökade), hon ökade ännu mer på långsidorna. hennes hage kanske är 70x20. Det skulle varit filmat tyckte han och skrattade!

Metallica fick ett lungnare ridpass i dag. Jag red henne på vallen. Jobbade på övergångarna och få henne undan för innerskänkel och ta mer stöd på ytter. I galoppen försökte jag jobba hennes form så gott jag kunde. Jag har ju funnit galoppknappen;) började i vänster varv vilket formen inte ville finna sig i. så jag bytte galopp och i höger fan jag den direkt. det visade sig att man måste ha henne riktigt framme för skänklarna och stadig på båda tyglarna. så fort hon ville grina upp med huvudet så la jag på ännu mer innerskänkel långt fram och ytterskänkel längre bak (försiktigt). vipps hittade jag hennes form och jag kunde sitta i sadeln. Nu provade jag visserligen att rida i min egen sadel i dag! När jag fick det att funka i höger bytte jag över till vänster igen (utan paus) och jobbade likadant. Formen fans där lite då och då, men inte lika bra som i höger. Det blir något att jobba vidare på , att få henne mer liksidig!

Othello fick bli riden på banan och lite trimmad på små hinder. Travade över bommar och han är ju lösgjord om man jämför med Metallica så han fick ett lite kortare pass eftersom matte led lite i värmen. Man glömmer att dricka! De största bitarna som jag arbetar med honom just nu är att få styrkan i galoppen och att jag själv kan sitta mitt över honom. Det är läskigt att rida på honom i galoppen i bland för vips har han satt över mig 20cm på yttersidan oavsett varv. Känslan är ungefär som att "nu åker sadeln runt". vilket leder till att jag viker mig i min sida, det är ju inget man som ryttare strävar efter, man vill ju sitta rakt upp i sadeln.Sedan jobbar jag även på att hålla näsan framme!

  • 56 visningar

Gillar

Kommentarer