Jag är så träningssugen

Jag har verkligen inte tränat kontinuerligt för tränare på länge och det är något jag saknar. Jag hoppas att jag inte tappat allt för mycket, man blir ju mer konsekvent i ridningen när man hela tiden hör sin tränares röst i huvudet när man sitter och trimmar hemma. Eller så fungerar jag i alla fall. Det är som en extra inre röst för mig!

Utan tränare blir jag lite slapp och ledig, tar inte alla små detaljer på största allvar. Det är ju noggrannheten som genomsyrar ridningen och att man hela tiden tänker på vad man gör och ska göra i nästa sekund. Ens egen kropp ska liksom agera automatiskt i olika lägen (givetvis anpassat efter hästen), försöker jag sträva efter att göra.  

Ett par extra ögon från en tränare eller en annan person är ovärderliga enligt mig. Det är när man gör sina svagheter mindre svaga som ens styrkor blir ännu bättre. Då slipper man misstagen som kan vara avgörande i ridningen.

Det är verkligen en skön känsla att nå framåt och inte bli kvar på samma ställe i träningen.

Något man också bör träna på är ju att tävla!

Jag varken tränar eller tävlar lika mycket som jag skulle vilja göra. Men just nu är det lagom måste jag försöka inse, hur trist det än är.

Har jag några framtidsplaner som ska ändra på detta? Ja det har jag men det är inget som jag tänkte dela med mig av här. Framtiden får utvisa om jag når mina mål. Just nu är tävlingsmålet ännu obefintligt. Det är andra mål i livet som måste gå före. Som tur är kan man hålla på med ridsporten väldigt länge, så åldern har mindre betydelse! Jag behöver bara reda ut om alla i min omgivning har samma mål som jag!  

  • 70 visningar

Gillar