Insikt

Ibland kommer man till nya insikter. Jag har gjort en alldeles nyligen. Något som säkert är alldeles uppenbart för vissa, har nu nått mig. Ibland måste man lära sig den hårda vägen: ” Learning by doing”.

Jag har nämligen upptäkt varför man inte ska ha gummi klädda sporrar. De sitter bra på stövlar och skor men ”fräter” på hästens päls. Till sist finns ingen päls kvar och då blir det stora skav av gummit, har man riktig otur blir det sår.

En häst rider jag aldrig med sporrar hemma. Jag använder korta små runda ponny sporrar (med (gummi) när jag tävlar och tränar dressyr och hoppning. Men ändå syns det att den yttersta pälsen är sliten (ej klippt). En annan häst red jag ett enda dressyrpass med sporrar och det blev stora sår på båda sidor. Innan passet syntes ingenting. Jag använde de inte vårdslöst och inte mer än normalt. Det fick mig att rida helt utan sporrar, men det skulle egentligen behövs.

I torsdags på dressyrträningen sa min tränare att det berodde på gummit. Så klart! Så nu ska hela högen bytas ut. Inser att vi bara äger ett enda par utan gummi.

Troligtvis har alla våra gamla sporrar utan gummi blivit kvar efter vi flyttat. Eller så har någon gått sönder och det har blivit udda par. Jag hittade endast en gammal sporre i normal storlek. De på bilden är lite längre, men trubbiga. Nu kör vi utbyte av ”Sporr-garderob”!!

  • 74 visningar

Gillar

Kommentarer