Ide torka

Det är precis som om jag har fastnat lite i min ridning på hemmaplan. När man inte tar några lektioner så försvinner liksom alla bra träningsidéer!

I dag blev det Basic övergångar och lite små volter i galopparbetet. Vi är så svaga både Othello och jag. när jag ber om mer tryck blir han i bland bara kortare. Jag vet att vi är på god väg men jag har inte alla växlar där jag vill ha dem. Red med dressyrspö för första gången i dag. Använde det inte så mycket. Bara till att fånga hans uppmärksamhet i mellanåt. Ska ha den till att rätta honom mer och visa rätta vägen i markarbetet, men eftersom jag inte använt den tidigare på honom så fick han en mjukstart med den i dag!

Ska nog flytta över de andra hindren och bommarna till ridbanan så att jag kan jobba lite markarbetes övningar i några veckor nu.  Lite linjer och stuts men även bågar och reglaget av galoppen. Travbommar och styrka.

I morgon har jag planerat in ett pass galopparbete tror jag. Att galoppera på vallarna är behövligt i bland, så att man inte fastnar på den eviga ridbanan. Något som han blivit mycket bra på är att reglera traven, dock försvinner näsan lite inåt, men det jobbar vi på!

Träning ger färdighet sägs det! men inte all träning, träning på rätt sätt.....det gäller att hitta det rätta sättet, då kommer färdigheterna!

  • 43 visningar

Gillar