I helgen

Det har varit en bra helg och en måndag har redan hunnit till ända. Under lördagen hade klubben KM i dressyr då jag skrev åt domaren mellan 10-14. Kul att se lite av klubbens ekipage rida dressyr! Själv var det evigheter sedan jag tävlade dressyr fick dock lite dressyr känsla i söndags då jag la lite krut på att trimma hemma.

I söndags trimmades Othello "dressyr" filade några galopp slutor, byten och förvända galoppbågar. Låter avancerat.... Men är mest basic och stärkande arbete. Några travskolor men på en häst med mer galopp kvaliteter blir ju galoppen roligare. Dock har jag ju tidigare lyckats jobba fram bra trav på hästar/ponnyer men då i dressyrsadel och med hög målbild!! Arbetet i söndags var inget arbete för att nå medelsvår klass. Det var arbete som var omväxlande, stärkande och som passade bra på en nypreparerad ridbana utan hinder.

Lady trimmades också men med fokus på att komma åt bakbenen i galoppen. Jag brukar ha ett dressyrspö och dutta henne på rumpan när jag önskar mer aktiva bakben. Oj hjälp vad rörliga de blev i söndags och tänk vad de kan bli när jag inte behöver locka benen med "pinnen" utan med lite skänkel och sitts. Jag måste bli bättre på "hennes ridning" för att locka fram det jag vill. Det är dags att snäppa upp sig lite och göra med kvalitet och inte kvantitet. Lady har fått en veckas vila men känns som om det var väl värt då hon är minst lika fin nu.

Både lady och Othello tränar på som vanligt fram till sista oktober. Efter vår sista planerade tävling får de båda två en väl värld vinter vila. Detta i samband med mina studier som accelererar och allt annat som ska göras fram till jul. Efter nyår sätter jag igång hästarna igen och hoppas på att jag hinner trimma i ordning till nästa års tävlingstermin som startar någon gång i februari/mars.

Det är mycket att göra under de mörkare kallare månaderna. Måndagkvällar och tisdagkvällar jobbar jag på ridskolan och tre dagar till studier är inte tillräcklig till 100%högskolestudier som baseras på 8timmar studietid/dagen. Det innebär att mycket av helgen borde läggas på studierna. Helgerna är allt annat än tomma så får jag en vardag hemma brukar jag verkligen försöka planera efter studierna. Mycket får stå tillbaka och allt hinns inte med. Det handlar ofta om prioriteringar och ja i bland får ni känna er bortprioriterade...borde jag kanske ha dåligt samvete? Nej jag känner att er tid den hinner komma.

  • 37 visningar

Gillar