I dag

Othello gick i töm mitt på dagen. Det känns som om han trivs med det. jag arbetade honom på lite upphöjda bommar och ganska mycket galopp. Det känns som om jag skulle kunna få honom lättare till samlat arbete i tömmen, han vill lätt springa fort.

Lady red jag inte på då det var blåsigt ute och det känns som om hon har mycket att ta in varje ridpass. Så hon fick ta det lugnt i dag.

Hästarna har fått börja gå med täcken nu. Inte alla men de som rids i alla fall. Tur att jag fick några av syrran till Othello. annars är alla hans täcken uppätna av de andra hästarna. De har även fått börja äta kraftfoder. De har gått på bete hela sommaren men nu börjar det bli läge för att komplettera med kraftfoder. Mina hästar äter Edel avel pellets och kornkross. Nu kompletterar jag även med B vitamin. Det brukar jag göra både vid pällsfällning och pällssättning. Det brukar gå åt lite extra energi just under de perioderna. Då är det bra att ge B vitamin. B vitamin brukar jag även ge hästar innan och under meeting eller till terräng. Det ger musklerna den lilla sista kicken som behövs för att orka lite mer.

I morgon ska jag på nya äventyr!

  • 61 visningar

Gillar