I bland måste man bara bestämma sig

I går startade jag CCN2*-S igen i Dagstorp. Dressyren började bra med 32straff. Helt ok men jag vet att det borde gå mycket bättre. Jag ska bara få till allt på tävlingsbanan. Några 8or fick jag för skänkelvikning och mellan galoppen.

Hoppningen kändes super bra. Tyvärr föll hinder a i trekombinationen. Men det gjorde inte allt för mycket. Låg ändå nia efter dressyr och hoppning. Känslan inne på banan och framhoppningen var super och precis som jag ville ha den.

Efter att ha gått terrängbanan kände jag mig tveksam. Själva banan var egentligen super men vattenkomplexet med a ett stort bord, b en stock där de syntes en vattenspegel under stocken ner i vattnet och c ett smalt vass hinder på båge, kändes som om det skulle bli för mycket att bita i för lady just nu. Det är dumt om hon skulle tappa självförtroendet nu och just i vattnet. Så efter mycket velande beslutade jag mig för att inte rida terrängen. Det va inte lätt att bestämma sig, men någonstans är det inte värt att chansa längre.

Eftersom hon inte har tränat på något sådant innan så vet jag inte hur hon skulle reagera. Bestämde mig för att gå tillbaka en klass nu några starter och få lite mer rutin. Träna på lite fler olika kombinationer och kanske lite svårare vattenkomplex någonstans innan vi startar 2* igen. Förhoppningsvis är målet att starta 2* i Flyinge i slutet av säsongen. Hoppningen och dressyren är verkligen på den nivån redan nu, men terrängen behöver mer rutin. Hon har inte gjort så många starter och inte jag heller.

  • 88 visningar

Gillar