Hur det gick!!

​Lady var först ut i helgen och jag har inte haft jätte bra ridning på henne här hemma den senaste tiden så jag kände mig inte riktigt säker på hur det skulle gå. Men det gick bra för utom att jag hoppade fel hinder och glömde banan. Det gjorde ju inget, jag hade ju ändå tänkt mig att hoppa två rundor på henne. Så jag rev ett räcke i andra rundan som var mitt fel. Jag kom i helt fel galopp på det och jag fick inte något bra läge utan kom lite långt ifrån. Då petade vi ner bommen.

Jag är verkligen nöjd med hur hon var inne på banan, eftersom hon klev ur transporten och var jätte spänd på tävlingsplatsen till en början. Hon är verkligen en tävlingsindivid och lägger fokus på rätt saker när det värkligen gäller inne på banan.  Lite tittig på ett hinder som var dekorerat med fina pumpor, men jag smackade lite och behöll henne framför mig och då var det inte så svårt att få henne dit jag ville.

Hon debuterade i en ny höjd och inomhustävling för första gången. Jag känner dock att jag måste jobba lite mera på min egen ridning på henne just nu. Jag kan rida henne så mycket bättre än vad jag gjorde i går. Så det blir hem och finslipa till nästa tävling!!

Över till lagklassen där jag red Kovo. Jag har haft en bra magkänsla hela veckan på att det skulle gå bra men man kan ju aldrig vara riktigt säker, så väl på framridningen blev jag lite nervös när han höll på att skrika åt Chex och de andra hästarna. Inne på banan gick det som planerat tyckte jag. Tog ett djupt andetag och FOKUS! Han "farfarshoppade" runt banan med mig på ryggen helt felfritt. Känner mig rätt nöjd över mig själv och hästen. Jag har ju hoppat honom en vecka bara lite drygt. Man vet ju aldrig vad Kovo kan hitta på ;).

Eftersom jag var sist ut både i startfältet och i mitt lag så hängde det på mig om vi skulle komma till omhoppning eller inte. Denna gången gick det eftersom jag slog till med en nolla. De andra i Laget Ebba red Nolla, Linda Nolla och Emeline ramlade av och fick strykresultatet i laget. Alla tre lag kom till omhoppning!

Väl i omhoppningen var Ebba felfri, Linda 10 fel efter att hon glömde banan och Emeline blev utesluten och så jag sist ut igen på 110cm nu. Jag viste att det bara fanns en sak att sikta på: att vara felfri, så jag snålade lite i svängarna där jag kunde, la upp ett tempo som inte var högt och riskerade ingenting. Kovo var med på mina noter, det var bara i kombinationen som jag fick trångt annars var det toppen och att kunna sätta en nolla på Kovo med en full läktare i 110 omhoppning och veta att jag måste sätta en nolla krävde en hel del fokus från min sida. Jag är nöjd med att jag klarade den pressen och inte la fokus på annat. Kovo kändes trygg och jag kände mig säker!

Det känns bra mentalt att kunna göra det bästa av situationen på någon annans häst och jag vet att många var tveksamma till hur det skulle gå. Jag var själv lite tveksam till en början. Men efter att ha tjuvtränat hela veckan så har känslan blivit bättre och bättre. Detta behöver ju inte betyda att det kommer att gå lika bra nästa gång jag går in på banan med honom men jag vet att jag klarar både pressen och hästen.

Jag har filmer om det är någon som är intresserad av att se men det kan ta lite tid innan de kommer upp här eftersom de är filmade med Emils telefon!! Jag vet att jag är usel på att lägga upp filmer!!

  • 76 visningar

Gillar