Hur äter du...

 Hur många har inte funderat på vad de stoppar i sina hästar? Det funderar jag på ofta. Hur mycket och vad är den stora frågan. Det finns ju många teorier om detta med hästars foder och grovfoder som jag inte tänker gå djupare in på nu. Men hur ofta tänker du själv på vad du stoppar i dig. Hur ofta syns inte denna tallriksmodell?! Tänker ni på vad ni äter under en tävlingsdag eller på vardagar?

Själv är jag mycket dålig på att tänka på vad jag äter och när jag äter. Jag borde bli mycket bättre på detta i vardagen känner jag! Jag tänkte berätta lite om mina matvanor på vardagar och tävlingsdagar samt meeting!

En vanlig vardag:

07.00 Frukost är jag dålig på. Jag har varit mycket bättre. men det blir så tråkigt att äta samma sak varje morgon. Oftast en kopp te och hård eller mjukt bröd. Vi äter alltid mörkt bröd. i bland ett ägg till det.

10.00 en kopp kaffe i skolan utan något till.

12.00 Lunch i skolan brukar bli rester från gårdagens kvällsmat.

16.00 en kopp kaffe med något sött till.

Allt för ofta senare än kl 20.00. Kvällsmaten består av pasta, ris eller potatis, med korv, kött, fisk eller kyckling. Vi äter mycket varierat och försöker variera med blomkål(blomkålsgratäng är underskattat), bönor och blodpudding. Vi köper sällan färdiglagad mat och är för tillfället dåliga på att äta färska grönsaker. Det är lättare på sommaren när det bara brukar vara att gå ut i trädgården och hämta. Frysta grönsaker köper vi rätt ofta. Vi försöker undvika att äta pasta två dagar i rad eller sis osv.

En tävlingsdag:

06.30 Frukost försöker äta mer frukost än en vanlig dag. Kanske ett extra kokt ägg.

Här hinns det inte med att äta något innan tävlingsstart.

En kopp kaffe med något sött till hinns med.

Efter tävlingsstart äter jag något kallt som är lätt att ha med sig. Det är sällan jag köper något att äta på tävlingen!

Det fikas mycket på tävlingar så jag hinner nog fika innan jag kommer hem igen.

15-16 tiden när man kommer hem så äter jag vad som finns i kylskåpet i bland kan jag värma något från gårdagens kvällsmat. och i bland blir det något kallt.

Vid 20.00 tiden äter vi vanligt lagad kvällsmat om vi inte känner för pizza.

Ett meeting är ju alltid kul att åka på. Där varierar min kost lite beroende på om jag åker ensam eller inte. Men jag tänkte berätta lite vad vi brukar ta med oss. ett exempel på mat att ha med om jag och Emil åker tillsammans brukar vara. Grillkorv, Hamburgare och marinerat kött eller kyckling. Här varierar ju mattiderna helt beroende på tävling. men det brukar bli så att frukost blir Te/kaffe och hårt eller mjukt bröd, ofta med någon typ av pålägg i tub. vi fikar en gång på förmiddagen med något ätbart till. Till lunch försöker vi köpa dagens på tävlingsplatsen. Det beror lite på vart man är, men oftast är det bra mat. som tex fläskfilé och potatisgratäng, pasta och köttfärsås eller kycklinggryta och ris. Under tiden ingen av oss rider brukar det bli så att man fikar och ser lite på övriga ekipage eller om man tar en eftermiddagstupplur. På kvällen blir det ofta grillat och då brukar vi välja att bara ha sallad och någon kall sås till.

Åker jag själv och tävlar så brukar jag ta med mig så mycket som möjligt av vad som finns i kylskåpet. Knäckebröd, te, vatten, soppa på burk (att värma på kamping köket som jag brukar ta med), grillkorv och kanske pastasallad. har jag kamping köket med så går det ju att koka makaroner och korv tillexempel. Ja jag tror ni fattar. vi käkar nästan allt.

Vi brukar försöka att åka och äta någonstans minst en kväll när vi är någon stans i närheten av matställen.

Att tilläggas bör att enda gången Emil och jag brukar köpa godis är till att ha i bilen när vi åker långt på fastlandet. Hemma blir det chips eller popcorn om det ska mysas lite på helgen. Det betyder ju inte att vi inte äter godis när vi blir bjudna på det men vi köper sällan hem godis för att äta bara vi. konstigt nog, sådan godisgris som jag är egentligen!!! Jag säger aldrig nej till godis!

Jag tror att jag är för dålig på att äta frukt och att äta lunch på helger. Då blir det ofta bara fika hela dagarna och maten struntas i då det finns så mycket annat att göra än att åka hem och äta. Jag är också mycket dålig på att dricka. Kanske borde jag ändra på något!!

  • 94 visningar

Gillar