Hoppa in

Nu är Lady riden tre månader. Hon kan ridas i skritt, trav och galopp. Hon kan gas, broms och stå still. Styrningen är det lite si och så med i skritt och trav går det bra. I galoppen krävs det lite tydligare hjälper. Nu är det dags att hoppa in henne. Hon är lös-hoppad när hon var yngre, så hon vet vad det går ut på.

1. Jag börjar att gå på marken med henne över de två små hinder jag ställt ut på spåret. Jag använder sneda bommar som infångare på ena sidan. andra sidan står mot staketet eller som på bilden mot diket. höjden är ca 40cm. Jag har placerat hinder på båda långsidorna.

2. Jag sitter upp och skrittar över hindren. Lady behövde inte ens manas på mot de små hindren, hon hade redan fattat att hon skulle gå över dem.

3. Jag travar över dem och försöker få henne att tänka framåt mot och efter hindret. Så att hon inte saktar av till skritt. Det börjar nu likna lite mer hopp och inte kliv över hindren.

4. Jag tar en paus innan jag fattar galopp och galopperar över hindren. Nu måste man tänka att hon ska rakt fram efter hindren och inte svänga direkt efter landningen. Jag till några riktigt fina språng!

Jag avslutar innan bensinen tar helt slut!! Så att första upplevelsen av uppsutten hoppning blir positiv.

  • 136 visningar

Gillar