hinder

I dag fick Othello hoppa lite små hinder. Det var länge sedan jag hoppade och höll mig till 90cm ca. Han hoppade många fina språng mot slutet, men i början fick jag verkligen tänka till så att han inte skulle glida åt vänster i avsprånget. Det blir lätt så, speciellt i höger galopp. Jag själv tränade på att korrigera detta genom att få med mig yttersidan lite mer. Jag tränade även min position över hindren men framför allt i landningen.  Det är lätt att svänga för tidigt när man inte har så stor ridbana. Jag tränade på att landa, stå kvar i stigbyglarna, rida rakt fram och igenom svängen. komma ner i sadeln mot hindret, få med yttersidan osv. Detta tränade jag med hjälp av en oxer på ena långsidan som gick att hoppa från båda hållen och ett räcke snett igenom som också gick att hoppa från båda hållen. Kände mig fort nöjd och Othello han inte bli trött.

Lady hade en lite tjurig dag. Det blåste ganska mycket och vår ridbana ligger med ena kortsidan intill skogen. Där blev det läskigt och jag tränade bara på att få henne så nära skogen som möjligt och att rida i alla gångarter. I galoppen blir hon lite tjurig när jag inte tycker att hon ska bryta av till trav av sig själv. Jag vill gärna att jag ska ge kommando innan hon gör. Då blir hon lite lätt i baken och kickar lite mot mina hjälper. Grin olle 😜. Tur att man inte ger sig i första taget!

I eftermiddag ska jag till Sara som jag ännu inte har gratulerat sedan hon fyllde år i augusti. Tittar in till henne på en fika. Ficka med goda vänner är gott fika!!

Lady i linan i somras.

  • 61 visningar

Gillar