Helgen

Det har varit fullt upp med mycket på gården i helgen. Det började redan i fredags när familjen dök upp. Isabell började med att måla väggen i sadelkammaren. Slutresultatet blev mycket bättre än väntat. Vi har tre väggar kvar att fixa i sadelkammaren innan vi kan nöja oss ett tag, men det blir ett senare projekt i sommar. Nästa gång väntar ett nytt målar uppdrag för Isabell inne i huset.

Mamma tvättade gårdens grind och fönstren i stallet. Pappa fixade stuprännorna så att de blev lite kortare.


Emil hämtade en harv på kvällen. Han var så klart tvungen att starta ett stort projekt på ridbanan. Det han inte riktigt bli helt klart eftersom det var ett riktigt tungt jobb. Under helgen har han grävt bort det gräs som har växt i hörnen, på spåret och flyttat material på banan så att den ska bli i lod. Den lutade en hel del innan. Det som är kvar är ena kortsidan och de två hörnen. Sedan ska det övas hörn passeringar!

Jag rensade lite ogräs i fredags och mycket ogräs i dag. Jämnade till kanterna till gårdens grusplan. Emil körde lite med harven på grusplanen, men det tar ju evigheter att rensa allt så det får bli lite då och då. Nu är det endast framför stallet och verkstan kvar att rensa. Antar att jag får ta det på tisdag när jag slutar lite tidigt.

Mamma och pappa sover i bussen när de är och hälsar på här. Isabell har sitt eget rum på övervåningen. Nu när det är fotbolls VM så har vi tagit lite pauser och kollat på det. I lördags blev det även en shopping paus till Växjö. För min del blev det lite sommar t-skirts och underkläder. 

Pappa rensade avloppet i köket, förstår inte hur vi alltid lyckas med stopp någonstans. Mamma städade häng rännor och hund gården. Hundgården planerar vi att göra om till vedbod nästa sommar. Vi har staplat veden i ett hörn i stallet. Jag och mamma hjälptes åt med det i dag. Det skapade lite mer plats för en ny box i stallet. Det är också ett kommande projekt.

Jag har röjt under alla staket och pappa röjde bakom stallet och i dikena. Jag har röjt så att jag har skavsår i händerna. De här två hästarna har fått komma ut på lite mer grönt gräs. Det blev en hel del springande för dem. Ni ser deras vintermat i bakgrunden. I organ är det tillbaka till arbete igen. Kanske ska vi pröva ridbanan när jag kommer hem.

Den som har tagit alla vackra bilder är så klart Isabell. Hon hade sin kamera med sig, så nu har jag ett helt lager med bilder till bloggen. Jag tror kanske att ni kan nöja er med dessa till att börja med? Närmare bilder på ridbanan och sadelkammaren kan ni få senare i veckan om ni vill se hur det har blivit.

  • 140 visningar

Gillar