Helgen

Helgen på rid-fronten har varit bra kan jag tycka.

Othello har hoppat, galopp tränat och blivit körd i töm. I dag gick han på töm för första gången sedan han var unghäst. Han imponerade och gjorde det bra. Jag tror att jag kan ha mer nytta av att använda det i min träning med honom. Han har ganska lätt för att spänna rygglinjen och från marken är det lätt att få honom avspänd. Han jobbades i alla gångarter och skötte sig väl.

Lady har ridits på åkern med andra hästar, skrittat till och från stallet med mig på ryggen. Tidigare har jag suttit av och på på ridbanan som säkerhet för att inte åka av på gårdsplanen. I dag fan jag även vänster galopp för första gången. De lär sig fort i början de små. Hon börjar få lite bättre balans i galoppen också. Ridpasset blev inte så ansträngande i dag eftersom hon gjorde vad jag bad henne att göra. Vissa saker behöver sjunka in innan det kommer till sin rätta. Avslutade direkt efter att jag hittat vänster galopp som tidigare varit obefintlig.

Har kollat VM i eftermiddag och det var ju inte särskilt spännande kan jag tycka. Sverige precis utanför pallen! Någon som det gått bättre för på tävlingsfronten är Tuva och Sambuca som har gjort sin första start tillsammans P70 i Botkyrka. 9a av 19 i första tävlingen är inte dåligt! Heja Heja!!

  • 57 visningar

Gillar