Helgen

Äntligen är internett tillbaka. Det har legat nere här sedan i går, därför har det varit så tomt här hela helgen.

I fredags var jag iväg med två hästar till ridhuset och red lite markarbete. Båda jobbade på riktigt bra och det kändes som om unghästen tagit ett steg framåt. Lady känns just nu riktigt fin om jag vågar säga det. Hon fick en vilodag i går och ett jogg pass i dag eftersom underlaget sviker lite här hemma just nu. Jogging gav ett avslappnat ridpass vilket är nyttigt.

Mamma och pappa var här och såg mello finalen i går. Lite smått panik när inte internett fungerade men Emil lyckades få det att fungera på 4G. De hade med sig pizza och vi fick pröva det nya köksbordet. Vårat gamla har varit lite litet när det kommer folk, så nu hittade vi äntligen ett stort som passar oss begagnat på blocket.

I eftermiddag han jag läsa igenom ridsport lite lätt. Det var ett reportage om hur viktigt det är att skydda huvudet. Det är verkligen något som jag kan relatera till. Jag är inte den som har ramlat av och slagit huvudet många gånger, det händer ju så klart när man minst anar det. I stallgången hände det mig en gång att en häst kastade sig och slet sönder sin grimma. Jag stod mellan hästen och boxen vilket inte var någon fara i sig. Det som hände märkligt nog var att grimman som gick sönder i metallspännet på sidan kom flygande och träffade mig i huvudet. Jag hade inte hjälm, men jag hade en mössa. Det blödde en hel del genom mössan och jag fick sy några stygn på akuten.

Efter det har jag alltid en tanke med när jag tar av mig och när jag tar på mig hjälmen. Jag tar på mig hjälmen innan jag tränsar hästen och tar av mig den efter att jag har tagit av hästen alla saker. Åker jag iväg med häst så tar jag alltid på mig hjälmen direkt när jag kliver ur bilen, innan jag lastar ur och gör iordning. När jag åker hem har jag alltid kvar hjälmen på huvudet tills jag har lastat på hästen och ska köra hem. Av säkerhetsskäl vill jag gärna ha hjälmen på huvudet hela tiden när hästen är på annat ställe än vad den kanske är van vid. Man vänjer sig fort och det gäller bara att skapa en rutin för det. Jag gör likadant oavsett om det är en ung häst eller min rutinerade häst. Jag tror att det kan vara bra. Sedan finns det naturligtvis oanade situationer när olyckan kan vara framme.

​Jag har nästan glömt att Ares har varit så här liten och ullig!! 

  • 366 visningar

Gillar