Helg

I dag har det verkligen varit en ledig dag på riktigt! Jag har kunnat ta dagen precis som den kommer. Trotts det vaknade jag långt innan sju och gick upp för att ta ut hästarna. Jag gick och la mig en stund till, men jag lyckades inte somna om. Jag åt en lång frukost och gick sedan ut för att göra klart stallet. Det var en mycket vacker solig morgon, allt var fuktigt och blött.

Jag blev lite sugen på att töm köra Ares så det gjorde jag på förmiddagen. Han hade lyckats tappa en sko i hagen. Det va inte så konstigt kanske, eftersom han har behövts skos länge nu. Så det var ju bra att jag beslutade mig för att jogga honom lite i tömmen. Han ser till och med fin ut från marken. Han får en fin form när man driver på honom lite. Den där annars hängiga ryggen kom upp och jobbade fint i dag.

Här lyckades han fastna på bild!

​Jag åt en kort lunch och bestämde mig för att åka till "stan". Det känns så konstigt att kalla Växjö för stan, men jag får vänja mig vid det. Där handlade jag lite häst och katt foder, sedan var jag på Jysk och hittade ett par gardiner till vardagsrummet. Det regnade lite medan jag var iväg så ridbanan blev lagom vattnad tills jag skulle rida i dag igen. 

Jag red ett pass på Lady, hon kändes riktigt mjuk och med mig redan från början i dag också. Värmde upp lite kort och red sedan båda programmen. Hade lite svårt att komma ihåg att det är mellantrav efter skritten i första programmet, så jag virrade bort mig lite där (nu ska det sitta). Annars är skritten svår att undvika taktinslag i båda programmen, och i det ena programmet blir hon lite het efter en mellangalopp och vill gärna fatta galopp igen efter en diagonal. Annars kändes det helt ok inför morgondagens starter. 

Packade och putsade lite saker i eftermiddag. Jag har glömt bort hur lite saker det behövs för att tävla dressyr. Knappt en tredjedel av vad jag annars ska ha med mig på tävling. Nu ska jag bara koppla bussen med transporten och natta hästarna innan det som går att förbereda till i morgon är klart. Jag rider min första start kl 9 och jag startar allra först! 

Nu ska jag ut och fixa till det sista i stallet! 


  • 76 visningar

Gillar