Härliga söndagar

Min klocka stannade på tio i sex i morse. Typiskt, men jag tror ändå att klockan var tio i sex när jag tog ut hästarna. Jag vaknade tio i fem men tvingade mig att sova en timme till. Sedan gick jag och la mig igen och somnade om. Jag tycker egentligen att jag blir mycket piggare på dagen om jag går upp när jag vaknar och inte ligger i sängen längre än jag behöver.Men i dag är det söndag.....

Dagen började med att jag gjorde stallet och Emil åkte för att hämta en vält. Nu har vi både harv och vält och Emil jobbar lite med underlaget på ridbanan så att vi får den att fungera lite bättre. Jag har ridit både Ares och Kandido på ridbanan i dag. De skötte sig fint men de har inte så krävande jobb just nu. De ska sättas igång båda två och joggar mest lite korta pass. Ares bockade vist lite också, men det kan bero på att jag inte ridit på honom på länge.

Lady tappade en sko på tävlingen i går och hon behöver skos om. Så jag hoppas att den kan komma på i morgon eller på tisdag. Hon har en vilodag i morgon också, sedan är det dressyrträning resten av veckan med vila på torsdag. Hon har gått mycket och ska tävla på lördag igen, så hon får en lite lugnare vecka och jag tränar bara på det som jag känner att jag verkligen behöver jobba med.

På tisdag tänkte jag och Emil åka till Växjö för att spendera lite timmar i köpcentret. Vi har lite saker som vi måste inhandla. Jag måste även byta ett flugtäcke som är för litet. På bilden syns Ares solskydd, det som han har över nosen. Eller jag tror att det är till för flugor egentligen men det skyddar lika bra mot solen. Han har en stor vit bläs och får alltid soleld på näsan. När han använder detta så slipper jag hålla på och kladda med solkräm hela tiden pluss att näsan är vit och fin.

Vad brukar ni annars göra på söndagar? Jag brukar tvätta, städa, byta lakan i sängen och se till att allt är i ordning till kommande arbetsvecka. Det brukar vara skönt att slippa sånna saker i veckan. På söndagar äter vi även upp alla rester om det finns något sådant kvar i kylskåpet. Både jag och Emil har märkt att vi har blivit mycket mer ekonomiska när det gäller maten. Vi jämför priser i olika affärer och kollar på erbjudanden i olika butiker. Är det inte så det brukar bli när man är pensionär?

Jag har även hunnit rensa lite ogräs där vi har bilarna parkerade, tvättat en matta som jag fått av min syster. Vi får se om den kommer till användning. Medan det var Nations cup (fälttävlan, hoppmomentet) live på fasebook passade jag på att cykla en timme. Några hästar utmärkte sig lite extra och hoppade strålande.

  • 108 visningar

Gillar

Kommentarer