Härlig dag

Slappade lite i solen när jag kom hem. Det var nästan så att jag somnade en liten stund. Emil fixade lite med vattnet i stallet nu har vi en slang vinda så att vi kan vattna alla hästar inne och ute med slangen. Efter en timme började jag rida hästarna. Ares som blev först ut i dag också gick riktigt fint. Bästa passet hittills, kort och bara trav men super fin i handen och nästan framme för hjälperna. Skrittade av honom en bit bort från gården.

Kandido travade och galopperade lite. Det märks att hon har dåligt flås, hon blev super svettig. Jag behöver rida en hel del övergångar på henne. Hon är inte så kvick som jag skulle vilja och bakbenen är inte naturligt inne under hästen när man gör avbrott.

Jag förbereder lite inför helgen med is. Jag har alltid någon påse i frysen ifall att någon skulle kliva in med ett svullet ben. Jag tycker att det funkar toppen bra att kyla benen med is efter ansträngning. Jag tänkte ha med mig ett gäng till tävlingen på lördag. Jag vet att många köper dyra fina kylande skydd. Jag har ingen erfarenhet av dem, men jag vet att is ger ett toppen resultat. Skulle tro att de dyra fina skydden ger ungefär samma resultat men har flera effekter än is. Det finns ju sådana med vibrationer tillexempel. Har jag inte is med mig så brukar jag kyla med kallt vatten.

​Lady har vilodag i dag och ska trimmas ordentligt i morgon inför tävlingen på lördag. 

  • 134 visningar

Gillar