Gårdagens och Dagens ridpass

Det var ett tag sedan som jag skrev ett ridpass inlägg och tänkte därför göra det i dag när jag känner mig riktigt nöjd efter gårdagens ridpass.

Jag skrittade länge på långa tyglar i går vilket får Othello att coola ned sig lite. Han kommer lätt upp i varv och snurrar upp sig. Sedan joggade jag runt lite längs spåret och la in lite skritt övergångar för att få han uppmärksam, bra känsla där också. Han blev dock lite spänd när det kom någon och gick i lokalen intill. Petitesser! Joggade sedan lite öppna på långsidorna så att han fick stretcha ut kroppen ordentligt. Det är ganska jobbigt tycker Othello, men skötte sig fint. Kruxet är att få honom fram till handen i övningar som kräver böjning av hans kropp.

I galoppen värmde jag upp på 20m volten i båda varven innan jag började slipa lite på den förvända galoppen i enkla bågar på långsidorna. I början var han inte alls med mig, men helt plötsligt lossnade det och han gjorde det jag ville att han skulle göra. Avslutade då övningen för att ta skritt paus. Det blev många skritt pauser under passet. Jag tror det är bra med mycket pauser när man gör nya saker som man inte tidigare har gjort. Gick sedan in i galopp-skänkelvikning på diagonalen och red rakt fram på medellinjen utan att byta galopp. Detta jobbade vi på en hel del och det är ett bra knep för att få koll på bakbenen tycker jag. Jag har gjort samma övning när jag red för Bo Jenå en gång. Jag gillar att ta in dressyren i all min vardagsridning och är ganska nöjd med att jag har dressyren i bakfickan att ta av när jag behöver det. Dressyr är också en rolig del av all ridning.

I dag kändes det lite som om Othello hade lite träningsvärk sedan det lite tuffare passet i går. Värmde upp på samma vis som i går och skuttade sedan över ett litet hinder några gånger i båda varven. Sedan kollade jag bara av att skänkelvikningarna i galoppen fortfarande satt, och det gjorde dem. La sedan in lite byten för att behålla bytena, det var svårare men det är inte så konstigt i och med att det är fokus på den förvända galoppen just nu. Jag försöker stärka honom i galoppen där han fortfarande är ganska svag. Galoppen är ju hoppningens viktigaste gångart! Bytet ska vara på hjälpen och inte komma av sig själv. Då är det bra att varva med förvända galopper. Man ska ju självklart inte krångla till det för sig men jag tycker det är bra att träna på förvända galopper om man har en häst som gärna byter galopp, för att få bytet just på hjälpen.

Ännu en gång är jag nöjd med att inte vara anmäld till tävlingen i morgon. Vi behöver bli så mycket starkare på många vis. Nu blir det tentaplugg!!

  • 83 visningar

Gillar