Fråga

Jag fick en fråga i helgen från Tuva som nu mera har Sambuca (ponnyn som stod vid oss för några år sedan). Frågan gällde mitt val av träns och bett på honom. ​Den som inte frågar får inget veta, brukar det heta......

Plötsligt slog det mig att det är oerhört nyttigt att bli ifrågasatt i bland. Man gör ju vissa val av en anledning och det är inget som andra kan gissa sig till. Jag har den filosofin att det som känns och fungerar bra för någon kan kännas dåligt och inte alls fungera för en annan. Man måste i bland testa sig fram till något som fungerar för en själv. Det kan handla om små detaljer.

Denna fråga fick mig att granska mig själv lite. Efter att jag svarat på hennes fråga så frågade jag mig själv. Behöver jag kanske göra en liten ändring för att komma vidare just nu? Min träning har fungerat bra en längre tid utan förändringar. Men jag tar och provar ett annat bett i eftermiddag, Bara för att se om det kan bli en förändring till det bättre. Man ska inte ändra ett vinnande koncept men man kan inte vara helt säker på att man funnit det bästa. Så just nu rider jag Othello på Ladys bett, Mitt favorit bett. Jag har använt det på mina hästar i flera år om det är det första bettet jag provar på en häst. Dock har Othello gått på ett annat bett då han till en början var lite svår att hitta ett bra bett till. Han vill inte gärna ta stöd i bettet, samtidigt kan han bli het och stark i bland.

Jag känner att jag berättar mer om detta när jag hunnit prova det lite mer och vid flera tillfällen.

  • 62 visningar

Gillar