Fokus

Tidigare var en av mina svagheter att behålla fokus både på tävlingsbanan och utanför tävlingsbanan. Jag tittade mycket på de andra ryttarna och på så vis fick jag en dålig bild av mig själv. En period slutade jag nästan med ridning helt. Det var då jag bytte bort mitt tidigare halvblod (Salsa)mot Othello som jag rider i dag. Detta fokus påverkade mig självklart negativt och det blir lätt till en ond cirkel. Det går ut över andra och det går ut över hästarna. Det ledde inte till någon utveckling utan snarare till motgångar och flera steg åt fel riktning.

Jag tror att det gäller att börja om, att bryta mönstret och börja om på nytt. Detta kan vara svårt och är individuellt. Jag tror att man löser det på olika vis beroende på hur man är som individ. Min bild och min värld blev negativ och jag var tvungen att ta en paus för att vända allt åt rätt riktning igen.

Nu har jag bytt fokus. Allt fokus är på mig själv och inte på någon annan. Inne på banan, bredvid banan och hemma. Vad andra gör är helt upp till dem och vad jag gör är i fokus.

Jag tror mycket på att kritiskt granska sig själv men i rätt omfång. Det får inte gå till överdrift och man måste fokusera på det som är bra lika mycket som det som är sämre. Försöker man inte ändra på något till det bättre så blir det ingen utveckling heller.

Jag ser verkligen fram emot att gå på en föreläsning den 26 februari där Ledarskap och coachning är i fokus för att nå dit du vill, med Kjell Enehager. Klicka på länken för att läsa mer om honom.

  • 52 visningar

Gillar