Flyinge

I går eftermiddag fixade jag stallet lite snabbt innan det var dags att åka med båten. Emil och jag körde hela vägen till flyinge i går kväll och kom fram till hotellet mitt i natten.

Det blev hotellfrukost i morse. Lite mer än vanligt kan man säga. Egentligen skulle vi ha bott i bussen så klart, men eftersom den lyckades gå sönder i torsdags så han Emil inte fixa den innan vi skulle åka. Det fick bli hotell helt enkelt!!

Resten av dagen har vi suttit ner mycket på clinicen me Ingrid Klimke! Vi har också tittat på det mest inspirerande för oss båda, hästar.

Det började med en dressyrhäst som var 4år och en hopphäst som var 5år. Ingrid ville visa typisk uppvärmning med travbommar. Sedan var det två sjuåriga dressyr hästar som verkligen var toppen fina. Ridningen är ju individuell mellan olika ryttare men det som var tydligast var positionen av handen vilket är typisk tysk ridning. Hon förklarar det så bra tycker jag!

Sedan fick vi se en dressyrhingst som var 7år riden av Ebba von Essen. Den var riktigt fin att se och hon lyckades sätta lite byten för första gången. Hans Peter red en grandpix häst samtidigt!

I pausen var jag och Emil i smedjan och hälsade på. Emil har ju gjort sin utbildning här och han träffade en av sina klasskamrater.

Vi kollade in ridsport shoppen men kunde som vanligt inte hitta något vettigt. Jag hittade ett likvärdigt träns som jag har tänkt att beställa. Men eftersom det inte hade silver spännen så köpte jag det inte här. Det blir att beställa på nätet.

Efter pausen fick vi se Ingrid Klimke själv hoppa en av Maria Grettsers hästar. Det blev jobb över små block. Bland annat en bra övning för att byta galopp som jag ska träna på hemma vid alla tillfällen som ges. Samtidigt som Ingrid red en mycket skicklig tjej som verkligen hade koll på att trimma över block.

Sedan var det en kort frågestund medan det byggde fram en bana med hinder. Tre ryttare red lite blandade linjer och ”terräng inspirerade” hinder. Ingrid var noga med att inte släppa igenom vad som helst!

Jag är inspirerad att träna vidare och berättar mer om vad jag tar med mig från dagen i ett eget inlägg. I kväll ska vi nog gå ner på stan och äta en pizza!

  • 231 visningar
  • Nära Möllevången, Lund

Gillar