Fin fem fel

Om man bara ser bristerna hos andra hur ska man då kunna bli bättre? Det är enligt mig det som andra gör bra och bättre än en själv som man ska kopiera och ta efter.

Att rida och träna tillsammans med någon som man vill kopiera ridstilen av är en enorm motivations boost och ger resultat på ens egen ridning. Jag tycker att det läggs otroligt mycket energi på svagheter, allt som går att förbättras. Det är inte dåligt men jag tror att vi kan höja varandra till att bli bättre om vi kollar lite mer på vad som är bra! Jag märker själv att när jag tränar i min ensamhet känner jag mig som en sämre ryttare eftersom jag tänker att det där va inte så bra, ”jag sitter ju bara till höger” eller, ”varför skänklar jag inte mer när jag vet att det behövs?” Ser jag en duktig ryttare så tänker jag att ”så där borde jag göra”!

Jag tror att genom att göra det som andra gör bra minimerar man automatiskt det som görs dåligt!

Sedan har vi ju alla brister som ryttare men det är lika viktigt att se det som är bra för att inte tappa självförtroendet. Ridning är lika mycket psykisk träning som fysisk. Rinner vågskålen över på ena sidan så blir det obalans i systemet. Alla vill ju ha ett bra system?! Att hamna i för mycket ”fin fem fel” kan få skålen att rinna över!

Efter allt målande i går så fick det bli äppelpaj och glass. Jag ska måla slut på den sista färgen i kväll.

  • 96 visningar

Gillar