Film

Är det inte dags för lite tävlingsfilm här på bloggen igen?

Jag red två klasser i Mörrum i dag. En 110 med 4 fel och en 120 med 8 fel.

Det är gräs på tävlingsbanan, dock blåste det som sandstorm på framridningen. Allt är ju upptorkat nu! Underlaget kändes ändå bra eftersom det var lite sand under gräset. Det gjorde nog att det inte blev sådär hårt som det blir på vissa gräsbanor mitt i sommaren.

I 110 klassen kändes det riktigt bra. Lite onödigt av mig att ta en genväg till hinder nr 6 kanske, där av rivningen. Lite tråkigt att bildkvalitén blir som den blir men jag hoppas att ni kan urskilja mig i allt grummel.

I 120 klassen kändes det bättre än sist även fast vi hade en linje som vi kom lite fel på. Konstigt nog rullade inte bommarna ner där det blev lite strul. De rullade ner på andra ställen. Jag hittar inte riktigt det självklara läget på denna höjd ännu. I bland kommer jag lite stort och i bland nära. Jag måste hitta den rätta växeln och det känns som om den är på väg. Förra tävlingen la jag bara upp galoppen, det krävs lite mer än så får att det ska gå hela vägen. Vi tränar på till nästa tävling.

Jag har ingen hopptävling inplanerad just nu. Den 19 augusti är det fälltävlan på Gärds som gäller och den 26 augusti är det dressyr hos närmaste ridklubb (Växjö fältritt klubb), som jag åker på själv. Där ska jag rida två dressyrklasser tänkte jag. 

  • 98 visningar

Gillar