Fäll

Just nu fäller hästarna, de går utan täcken och får sommarpäls. Härligt kan tyckas! Men det är inte alltid så lätt. Jag är nöjd med att jag beslutade att inte klippa de hästar som är klippta mer än en gång. Nu när alla tävlingar är inställda rider vi inte inomhus lika mycket.

Lady är den häst som känns mest påverkad just i april. Förra året gjorde jag ingen start allas under just denna månad. Vet inte om hon är extra känslig? Eller om det är för att hon oftast är helklippt? Men hon känns lite seg och trött i kroppen. Därför har hon haft en veckas ledigt och jag ska rida kort varrannandags träning fram till nästa helg. Då är det nämligen dags för lite terrängträning igen.

Jag vet att det va just under förra året som jag började klura på om hon va sjuk? Deppig? Eller bara påverkad av fällning? Just i april. Jag har ju just lagt en beställning på lite vitaminer, som jag hoppas kan pigga upp lite. Hon är ju fortfarande ingen lat häst, hon känns snarare mer ridbar, men inte riktigt sitt vanliga jag. Nu känner jag mig rätt säker på att det inte är något allvarligare än pälsen.

Vi har haft jättefint väder i flera dagar, men det blåser ovanligt mycket. Därför har lady fått ha sitt tunna täcke i några dagar. De andra är halv klippa eller inte klippta alls, så de klarar sig bra utan täcken nu.

  • 94 visningar

Gillar

Kommentarer