Ett tips


 Hur gör ni med era ridstövlar? Jag har både varit noggrann och misslyckats och inte varit noggrann och lyckats få dem att hålla länge! Ett bra tips är att bara använda stövlar till ridning. Gå inte omkring med dem på en lerig gård eller mocka med dem på dig. Det sliter mycket på sömmarna med grus och lera. Putsa av dem om dem är skitiga, men använd inte fett. Att använda någon sorts rengöring eller tvål är skonsammare för sömmar och förlänger hållbarheten på dem.

Detta tittar jag efter när jag lerar efter stövlar:

  1. känner på lädret, känns dem hållbara? (jag skulle inte välja ett par stövlar som inte är i läder)
  2. Sulan ska vara kraftig men bekväma att ha på foten. Är sulan för hård kan det vara risk att den spricker sönder vid mycket ridning..
  3. är dragkedjan i plast eller är det en riktig dragkedja? Plast håller inte lika länge.
  4. är det en söm i stöveln nästan framme vid tårna så är det lättare att dem spricker i lädret. Jag letar efter en fot utan sömmar.
  5. dem ska sitta riktigt bra på foten och vara riktigt tighta i vaden. Oftast töjer sig stöveln när man gått in dem.
  6. Jag är svag för bruna stövlar. Har haft ett par svarta som tappat färgen. Det berodde inte på putsmedlet då Emil använde exakt samma medel på sina och hans stövlar höll sig svarat.

Den kortaste hållbarheten på ett par dyra stövlar i min ägo har varit 4år tror jag. Det var ett par riktigt påkostade stövlar, så det är inte alltid priset som avgör livslängden. De absoluta sämsta stövlarna jag har haft har varit ett par som inte var i läder. Det var i något syntetiskt material som inte tålde vatten tillräckligt bra. Dem smulades liksom sönder tillslut. Knapparna höll inte och jag fick enormt mycket skavsår av dem. Det var också de absolut billigast stövlarna som jag har haft.

   

  • 48 visningar

Gillar